Perníčkové tvoření
___________________________________________________________________________________________________________________________
|
|
Pečení a zdobení perníku
je doménou Lenky,
je to krásná a voňavá práce, u které nadšeně asistuje celá
rodina.
Časem se zde objeví i odzkoušené receptíky na dobré těsto
a samozřejmě i
recept na tu nejlepší polevu na zdobení.
Adventní
věnec
Toto jsou tři pokusy o
perníkový adventní věnec
z prosince roku 2006 z několika pohledů.
(po kliknutí se miniatury zvětší)
2007
vánoce
2008
velikonoce
Recepty
Perníkové těsto Evy Řezníčkové
Recept je z časopisu Perníčky a medovníčky, březen 2006)
Těsto:
650 g hladké žitné mouky (já dávám
půl obyč.hladké a půl žitné) |
Sypké ingredience prosejte na
vál, přidejte vejce, rozehřátý tuk s medem a postupně přisypávejte mouku.
Pracujte od středu ke kraji. Dobře vypracované těsto musí být tužší, ale pěkně
hladké.
Nechávám uležet v chladu, kde
vydrží až rok... :) S těstem se dobře pracuje, nelepí a dá se s ním i
„modelovat“.
Pečeme asi při 170 až 180°C.
Perníčky určené ke zdobení polevou potřete ještě za horka ihned po
vytažení z trouby rozšlehaným celým vejcem.