Perníčkové tvoření 

___________________________________________________________________________________________________________________________

      Otisky prstů
 
Perníčky
 
recepty
Adventní věnec 2006
Perníčky

 

Vzkazy
 
 
 
 

 

 

 

 

Pečení a zdobení perníku je doménou Lenky,
je to krásná a voňavá práce, u které nadšeně asistuje celá rodina.

Časem se zde objeví i odzkoušené receptíky na dobré těsto
a samozřejmě i recept na tu nejlepší polevu na zdobení.

 

 


  Adventní věnec
 

Toto jsou tři pokusy o perníkový adventní věnec
z prosince roku 2006 z několika pohledů.



(po kliknutí se miniatury zvětší)

   

                                                                                                                                                                                                                            nahoru

Perníčky

2006
 

                                                                                                                                                                                                                                nahoru


 

   
2007

vánoce


2008
velikonoce

 

2010
vánoce - Zdenka

nahoru

Recepty

Perníkové těsto Evy Řezníčkové

Recept je z časopisu Perníčky a medovníčky, březen 2006)

Těsto:

 

650 g hladké žitné mouky (já dávám půl obyč.hladké a půl žitné)
240 g moučkového cukru
4 celá vejce
100 g medu
50 g tuku (nejlépe Omega)
1 polévková lžíce skořice
1 polévková lžíce koření (anýz, hřebíček, badyán, fenykl, nové koření, karadamón) – pokud nemám
                                             náladu utlouci si koření  sama, tak dávám kupované J
1lžička jedlé sody
2-3 lžíce kakaa

Sypké ingredience prosejte na vál, přidejte vejce, rozehřátý tuk s medem a postupně přisypávejte mouku.
Pracujte od středu ke kraji. Dobře vypracované těsto musí být tužší, ale pěkně hladké.

Nechávám uležet v chladu, kde vydrží až rok... :)  S těstem se dobře pracuje, nelepí a dá se s ním i „modelovat“.

Pečeme asi při 170 až 180°C.
 Perníčky určené ke zdobení polevou potřete ještě za horka ihned po vytažení z trouby rozšlehaným celým vejcem.

 

 

    nahoru